Zorgeloos zonwering onderhouden met Rovana

Zonweringen en rolluiken vragen een regelmatig onderhoud. Rovana geeft je heel wat tips & tricks om zelf aan de slag te gaan. Daarnaast zorgt een jaarlijks onderhoudscontract voor een zorgeloos gebruik.

Rimpelloos gebruiksgemak

De zonweringen, zonneschermen en rolluiken van Rovana zijn duurzaam en des te meer wanneer ze op een juiste manier onderhouden worden. Ze worden per definitie blootgesteld aan allerlei weersomstandigheden. Of het nu gaat om een forse wind, aanhoudende regen of een verzengende zon, onze producten krijgen het hard te verduren door de natuurelementen.

Een kleine hapering of een beginnend mankement kunnen op termijn zorgen voor technische problemen of overmatige slijtage. Om het hoofd te bieden aan deze problematiek én een lange levensduur met rimpelloos gebruiksgemak te garanderen, biedt Rovana een jaarlijks onderhoudscontract aan.

zonwering onderhoud

De voordelen van een onderhoudscontract van Rovana

Een onderhoudscontract zorgt er voor dat je heel wat problemen kunt vermijden. Bovendien komt een panne of breuk duurder uit dan de keuze voor een regelmatig en degelijk onderhoud.

Met het onderhoudscontract van Rovana bieden we jou een compleet pakket aan met:

  • nazicht van de essentiële punten van de zonwering of rolluik;
  • opsporing van beginnende slijtage of afwijkingen in de afstelling;
  • controle van de motorophanging, schakelaar en afstandsbediening;
  • schoonmaak en smering van de verschillende onderdelen;

Onze geschoolde onderhoudstechniekers komen bij je langs en sporen risico’s vroegtijdig op. Daarnaast geven zij professioneel advies voor het gebruik van onze producten. Indien er toch reparaties vereist zijn, kunnen deze veel sneller afgehandeld worden doordat de risico’s in kaart werden gebracht.

Naast het onderhoudscontract is het ook belangrijk dat je af en toe zelf aan de slag gaat. Om het onderhoud vlot te laten verlopen, geven wij jou alvast enkele tips.

Tips & tricks voor onderhoud rolluik

Een rolluik onderhouden is een must om de levensduur te optimaliseren. Schakel bij elektrische rolluiken de stroomtoevoer uit en zorg voor een stevige ondergrond bij het plaatsen van jouw ladder. Het is aan te raden om het rolluik zowel langs de binnen- als buitenkant twee keer per jaar grondig schoon te maken met lauw water en een niet-agressief schoonmaakproduct.

Tips & tricks voor onderhoud zonwering

Zonwerende doeken worden steeds behandeld met een water- en vuilafstotende laag die ervoor zorgt dat het materiaal beschermd wordt. Het is af te raden om agressieve poetsproducten te gebruiken die de fabrieksbehandeling afbreken waardoor de bescherming wegvalt.

Voor de reiniging van de zonwering volstaan een borstel en water. Ook het gebruik van detergenten, een hogedrukreiniger en harde schuurborstels zijn daarom uit den boze. Spoel na de reiniging het doek af met veel water en laat het drogen aan de buitenlucht. Wanneer vogels het gemunt hebben op je zonwering, zorg er dan voor dat uitwerpselen regelmatig van het doek verwijderd worden.

Voorkomen is altijd beter dan genezen. Zorg er bij het reinigen van zonnepanelen of de dakgoot voor dat uw zonwering afgeschermd of op zijn minst opgerold is. Wanneer het zonwerend doek nat wordt, is het aan te raden om het doek opnieuw uit te rollen en te laten drogen om schimmelvorming te voorkomen.

Professioneel onderhoud op maat

Wie kiest voor een onderhoudscontract van Rovana kan op beide oren slapen. Op jaarlijkse basis zoeken wij een plaatsje in jouw agenda om langs te komen voor het onderhoud van jouw Rovana producten.

Wens je meer informatie over een zonwering, rolluik of één van onze andere Rovana producten? Of ben je geïnteresseerd in ons zorgeloos onderhoudscontract? Geef ons een seintje via info@rovana.be of telefoneer naar 053 83 25 04. Wij komen graag bij je langs voor een vrijblijvende offerte.