Kies de juiste zonwering voor een lichtstraat of koepel

 

Lichtstraat -en koepel zonwering

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Goede zonwering voor een koepel of lichtstraat is geen overbodige luxe. En tegelijk zijn er enkele technische uitdagingen aan verbonden. Rovana heeft echter de oplossingen in huis zodat je kan genieten van optimale lichtstraat- en koepelzonwering.

Waarom kiezen voor lichtstraat- en koepelzonwering?

Door een lichtstraat of koepel komt veel zonlicht en warmte binnen. Dat kan heel aangenaam zijn, maar op sommige momenten is het gewoon van het goede te veel. Dan ben je blij als je kan terugvallen op degelijke zonwering of raamdecoratie. Bij Rovana kan je kiezen uit een ruime waaier aan stoffen en bepaal jij of je verduisterende, isolerende of licht doorlatende stof wil. Met de juiste keuze vermijd je storende hitte, kou, lichtinval en inkijk.

Technische uitdagingen

Moeilijk bereikbare, grote of afwijkende raampartijen stellen hoge eisen aan zonwering en raamdecoratie. Bovendien is de montageruimte vaak erg beperkt en vragen ramen onder helling een specifieke oplossing. Rovana heeft echter een groot assortiment en maakt zonwering en raamdecoratie volledig op maat. Wij komen ter plaatse de situatie beoordelen en opmeten. Zo bieden we jou een oplossing aan die echt werkt.

Handige bediening

Zonwering en raamdecoratie van Rovana is niet alleen kwalitatief en mooi, maar ook erg handig in gebruik. Je kan kiezen voor manuele of elektrische bediening. In dat laatste geval kan je opteren voor een vaste schakelaar of voor afstandsbediening. Wil je het jezelf helemaal gemakkelijk maken? Kies dan voor automatisch geregelde screens waarbij zon- en windsensoren zorgen voor automatische opening en sluiting.

Kies de zonwering of raamdecoratie die bij je past

Bij Rovana heb je keuze uit verschillende oplossingen voor zonwering of raamdecoratie, afhankelijk van jouw stijl en smaak, woning en budget.

Plissé- en dupli-plisségordijnen

De ranke uitvoering maakt van plissé- en dupli-plisségordijnen een uitstekende zonwering voor jouw lichtkoepel. De montageruimte voor de profielen van de plissé is beperkt. Om een vlotte bediening mogelijk te maken, kan je kiezen voor een bedieningsstang, handgreep of elektrische bediening. Ook voor Velux- en Fakro-vensters bieden we de geschikte oplossing. Een koepelplissé is uitermate geschikt voor het verduisteren en isoleren van lichtkoepels, serres en dakramen. De bediening is erg eenvoudig met een handgreep of eventueel een bedieningsstang.

Horizontale reepgordijnen

De gevouwen lamellen van horizontale reepgordijnen schuiven in geleiders aan de zijkanten van koepels of lichtstraten. De afwerking van deze reepgordijnen is erg mooi: wij plaatsen ze tegen het glas of gelijk met het plafond. Als de horizontale reepgordijnen volledig uitgeschoven zijn, vormen ze een mooi geheel met het plafond.

Screeny Tens

Onder zo goed als elke koepel of lichtstraat valt het Screeny Tens-systeem te monteren. Dit horizontale systeem bestaat uit een doek dat onder extra spanning wordt gebracht met veren. Door de zipgeleiding is er geen enkele lichtkier waardoor optimale verduistering gegarandeerd is.

X-light

De compacte horizontale koepelzonwering X-light wordt onder een lichtstraat gemonteerd. Je geniet van een optimale bescherming tegen zon en andere weersomstandigheden.

Vind je jouw keuze in ons aanbod? Heb je verdere vragen? Contacteer ons of vraag je gratis en vrijblijvende offerte aan.