Waarom een verandazonwering onmisbaar is voor je veranda

Het belang van een veranda werd het voorbije jaar extra in de verf gezet om er rustig te verpozen en te ontspannen. Toch kan de zon er voor zorgen dat het door de vele vlakke glaspartijen snel te warm wordt. We geven je enkele tips om optimaal te genieten van de zon en een comfortabel binnenklimaat.

Waarom kiezen voor een verandazonwering?

Om een aangename temperatuur en lichtinval in je veranda te creëren, is een verandazonwering onmisbaar. Het grootste voordeel is het tegenhouden van de warmte zodat je het hele jaar door van je veranda kunt genieten. Maar er zijn nog meer voordelen verbonden aan dit type zonwering.

Zo zal een verandazonwering jouw meubels minder blootstellen aan uv-stralen zodat hun kleur minder wordt aangetast. Wanneer de zon te fel binnen schijnt, bijvoorbeeld op je computerscherm, kun je het ook gebruiken om de ruimte te verduisteren.

Verandazonweringen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en stijlen die passen in je interieur. Bovendien is de keuze voor een kwalitatieve verandazonwering ook een veilige keuze naar windbestendigheid toe.

verandazonwering

Welke soorten verandazonwering bestaan er?

We lichten de twee belangrijkste soorten verandazonweringen toe.

WGM TOP

Wil je graag een optimaal comfort en een veelzijdig design? Dan is WGM TOP de zonwering die bij jou past! Deze wordt gemonteerd op het dak en is uitgerust met een zon- en windsensor die zich automatisch aanpast aan de weeromstandigheden.

De combinatie met een zonne-/ windsensor zorgt ervoor, dat u ook bij sterke wind voldoende schaduw heeft, maar de zonwering tijdig inschuift als het toch eens wat te stormachtig wordt.

Ook qua stijl zit je goed met de WGM TOP. Je kiest uit een waaier van doekdessins en framekleuren die passen bij jouw tuinkamer. De verandazonwering wordt volledig op maat gemaakt en past vrijwel bij elke veranda of terrasoverkapping.

De WGM TOP is bovendien leverbaar in twee varianten, Stretch en Optistretch. Beiden beschikken over een krachtig spansysteem met koorden waardoor een gelijkmatige doekstand zorgt voor een strakke en moderne uitvoering.

SOTTEZZA II

Zoek je eerder een verandazonwering met een slanke look? Dan kies je voor de SOTTEZZA II. Deze verandazonwering wordt gemonteerd onder het dak en beschermt tegen verblinding en schittering door de zon. Een airco installeren is overbodig want de SOTTEZA II reduceert de warmteontwikkeling van de zon zodat je van een comfortabele temperatuur in je veranda kunt genieten.

De SOTTEZZA II schept bovendien extra sfeer in je veranda dankzij een gespreide lichtinval. Met een nauwkeurige maatbepaling vooraf, past dit type zonwering bij elke veranda of terrasoverkapping.

Wil je ’s avonds optimaal genieten van je veranda of terrasoverkapping? Dat kun je kiezen voor een geïntegreerde verlichting aangepast aan de constructie. Met haar slank en modern design is ze een absolute aanwinst voor je tuinkamer!

Extra comfort als surplus bij je zonwering

Naast een verandazonwering kun je kiezen voor extra opties en producten die het comfort van je tuinkamer vergroten.

Screens beschermen tegen zon en wind. Zo heb je bij valavond geen last van een laagstaande zon die erg vervelend kan zijn. Screens zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren voor een perfecte afstemming op de gevel, veranda en stijl van je woning.

Wanneer het ’s avonds wat kouder wordt en je de ruimte sfeervol wilt verlichten, is het combinatiesysteem van verlichting en verwarming een aanrader! Enerzijds geniet je van een veelzijdig verwarmingselement met verschillende standen. Anderzijds wordt het lichtsysteem – met een variatie aan lichttinten – geïntegreerd onder het systeem of in de bestaande structuur om dubbel te genieten van lange en gezellige zomeravonden.

Een verandazonwering op maat?

Wil je graag meer informatie over hoe je een teveel aan zon kan weren uit je veranda, neem dan vandaag nog contact op met Rovana. Wij geven je advies op maat en zoeken de ideale zonwering voor je veranda of terrasoverkapping.

Maak online jouw afspraak voor een bezoek aan onze showroom. Of contacteer ons via info@rovana.be en 053 83 25 04. Wij komen graag bij je langs om alle mogelijkheden te bespreken en een vrijblijvende offerte op te maken.