Waarom een rolluik op zonne-energie een goed idee is!

Wanneer de zon in huis schijnt, kan het binnen soms te warm worden. Met voorzetrolluiken op zonne-energie kies je voor extra isolatie én een budgetvriendelijke energiefactuur. Je woning blijft fris tijdens de zomer en warm tijdens de winter. Lees onze tips bij de aankoop van een rolluik op zonne-energie in deze blog.

Waarom rolluiken op zonne-energie?

 

Rolluiken op zonne-energie zijn voorzien van een mini-zonnepaneel dat de interne batterij oplaadt. Deze accu kan met een minimum aan dag- of zonlicht instaan voor het op- of aflaten van het rolluik. De batterij houdt de energie vast tot het moment waarop de motor wordt ingeschakeld via de afstandsbediening.

Bij de installatie van een klassiek voorzetrolluik wordt de motor aan het elektriciteitsnet gekoppeld. Met een rolluik op zonne-energie is er geen aansluiting en dus ook minder breekwerk nodig. Bovendien kun je het rolluik op zonne-energie uitbreiden met een timer waardoor de rolluiken op de ingestelde uren geactiveerd worden.

rolluiken zonne-energie

Wat zijn de voordelen van rolluiken op zonne-energie?

Het grootste voordeel van een rolluik op zonne-energie is de eenvoudige montage omdat er geen extra bekabeling voorzien moet worden. Ook bij een stroompanne blijft het rolluik functioneren dankzij de ingebouwde accu. Het innovatief design bestaat uit een compacte kast en geleiders.

Rolluiken zijn geschikt voor elk type woning. Ze zorgen voor een hoge isolatiewaarde, bieden een efficiënte zonwering, dempen het geluid en vormen een barrière tegen inbraken. Je kiest bovendien voor een milieuvriendelijke oplossing door de zon te gebruiken als energiebron en zo te besparen op energiekosten.

Zijn er ook nadelen van rolluiken op zonne-energie?

Hoewel de aankoop van rolluiken op zonne-energie iets duurder is, kies je voor een draadloos systeem dat milieu- en gebruiksvriendelijk is. Omdat een voorzetrolluik wat vooruit komt is het esthetisch belangrijk om de juiste keuze te maken. Ons gamma bestaat uit aluminium aluminium rolluiken die beschikbaar zijn in alle RAL-kleuren.

Waarom moet ik letten bij de aanschaf van een rolluik op zonne-energie?

Ideaal bij verbouwingen

Een voorzetrolluik is ideaal bij een renovatie omdat er geen kabels of een stopcontact hoeven te worden voorzien. De installatie gebeurt steeds langs de buitenkant van je woning. Het rolluik kan bovendien geïntegreerd worden in een smarthome-systeem.

Groene energie

Dankzij het mini-zonnepaneel en de grote opslagcapaciteit van de accu, kun je voordelig genieten van de stroom die je zelf opwekt.

Veilig

Een rolluik biedt je privacy en beveiligt jouw woning tegen inbraak met als resultaat een veiliger gevoel in huis.

De juiste materiaalkeuze

Een rolluik in aluminium is sterk, duurzaam en kleurvast en vraagt een iets hoger budget qua investering. Wanneer je kiest voor een rolluik in kunststof, is er iets meer risico op verkleuring door de inwerking van de zon. Kunststof is ook wat gevoeliger aan hevige windstoten of hagel bij stormweer.

De positie van de zonnepanelen

De zonnepanelen kunnen zowel symmetrisch als asymmetrisch worden geplaatst (links en/of rechts van het rolluik). Wanneer ze zowel links als rechts gepositioneerd staan, kun je ervoor kiezen om de ruimte ertussen in dezelfde kleur als de kast af te lakken. Het is ook mogelijk om de zonnepanelen in te werken voor een egale overgang met de kast.

Wil je graag meer weten over rolluiken met zonne-energie?

Rovana informeert en geeft advies over alle mogelijkheden en materialen van rolluiken op zonne-energie. Contacteer Rovana en wij geven je advies op maat. Maak online jouw afspraak in onze showroom via of telefoneer naar 053 83 25 04.