Tips bij de aankoop van een terrasoverkapping

De eerste lentezon doet dromen van fijne buitenactiviteiten. Om volop te kunnen genieten van de zon, biedt een terrasoverkapping bescherming tegen felle zonnestralen. Wij geven alvast enkele tips waarop je kunt letten bij de aankoop van een terrasoverkapping.

Een terrasoverkapping, dat is genieten het hele jaar door.

Een terrasoverkapping zorgt voor meer kwaliteitstijd in je tuin. De constructie laat je toe om (een deel van) je terras te overkappen waardoor het buitenleven minder afhankelijk wordt van de weersomstandigheden. Of je nu beschikt over een groot of klein terras, Rovana biedt voor elke situatie de geknipte oplossing!

Een terrasoverkapping zorgt voor meer kwaliteitstijd in je tuin. De constructie laat je toe om (een deel van) je terras te overkappen waardoor het buitenleven minder afhankelijk wordt van de weersomstandigheden. Of je nu beschikt over een groot of klein terras, Rovana biedt voor elke situatie de geknipte oplossing!

Voor elk terras de gepaste constructie

De populariteit van een terrasoverkapping is de laatste jaren alleen maar toegenomen waardoor er steeds meer keuze is in materialen, modellen en kleuren. Bij Rovana vind je een terrasoverkapping die past bij jouw persoonlijke smaak, de bouwstijl van je woning, het budget en de beschikbare ruimte. Wij geven advies op maat zodat je een juiste keuze kunt maken uit de verschillende uitvoeringen van een terrasoverkapping:

  • Lammelendak: met kantelbare lamellen laat deze flexibele terrasoverkapping zich gemakkelijk aanpassen aan elk seizoen.
  • Pergola: bevestigd tegen een muur biedt het perfecte bescherming.
  • Vouwdak: opvouwbaar pergolasysteem met strak design.
  • Glasdak: multifunctioneel terrasdak als carport, terrasoverkapping, …
  • Glaswanden: verplaatsbare glaspanelen met talloze toepassingen

Ontdek de voordelen van een terrasoverkapping

Voor al wie het hele jaar door wil genieten van een weersonafhankelijk terras is een terrasoverkapping dé oplossing. Het geeft verkoeling op een zonnige dag en beschermt je tegen schadelijke UV-stralen. Tijdens de winter biedt het beschutting voor je buitenplanten, je tuinmeubilair en barbecue.

Een terrasoverkapping kan zowel vrijstaand als tegen een muur worden geplaatst. De robuuste constructie is opgewassen tegen extreme weersomstandigheden en vormt een meerwaarde voor je woning. Bovendien kan een terrasoverkapping uitgebreid worden met extra opties zoals terrasverwarming of –verlichting. Breid je de overkapping uit met glaswanden, dan geniet je van een winddichte veranda.

Om de juiste keuze te kunnen maken uit ons uitgebreid assortiment, geven we je graag enkele tips.

Tips bij de aankoop van een terrasoverkapping

Vergunning of niet?

Meestal valt een terrasoverkapping onder de vrijstellingsregel. Toch win je beter advies in bij je gemeente of stad zodat je later niet voor verrassingen komt te staan.

Oriëntatie naar de zon

Het is belangrijk om na te denken over de oriëntatie van je terrasoverkapping. Stel je hierbij de volgende vraag: Waar schijnt de zon op welk moment van de dag? Zo kun je optimaal genieten van de zon.

Design

Om de juiste keuze te maken voor het dak van je terrasoverkapping heb je de keuze uit doek, lamellen, glas of een vouwdak. Het dak zal bepalend zijn voor de hoeveelheid licht en warmte die doorgelaten wordt. Wanneer je de terrasoverkapping wilt integreren in de stijl van je woning, speelt de kleur van de overkapping een belangrijke rol. Je kunt hierbij kiezen uit standaardkleuren maar evengoed kun je kiezen voor de RAL-kleur van reeds bestaand schrijnwerk zodat het een geheel vormt met je woning. Ook de vorm van de goot en de staanders bepalen de uitstraling van je terrasoverkapping.

Stabiele constructie

Een fundering is belangrijk voor de stabiliteit van je constructie. Vaak is het niet nodig om een volledige fundering te voorzien maar je dient wel voldoende aandacht te besteden aan de stevigheid en de hoeveelheid palen of staanders voor een stevige constructie. Zo kun je jarenlang genieten van je investering.

Kwaliteit met CE-markering

Wanneer je het assortiment van de terrasoverkappingen verkent, is het belangrijk om te letten op de CE-markering. Deze markering garandeert een sterke en veilige constructie die bestand is tegen alle weersomstandigheden. Voor kwalitatieve terrasoverkappingen met een CE-markering kun je bij Rovana terecht.

Wil je graag meer weten over onze oplossingen voor jouw terras?

Overweeg je om een terrasoverkapping te plaatsen, volg dan zeker de bovenstaande tips. Wil je graag meer weten over onze oplossingen voor jouw terras? Contacteer Rovana en wij geven je advies op maat. Maak online jouw afspraak in onze showroom via of telefoneer naar 053 83 25 04.