Rolluiken, da’s pas een goede investering

Rolluiken, een goede investering

Tijdens deze donkere en koude dagen komen ze goed van pas: rolluiken. Absoluut niet ouderwets en ze rammelen ook niet meer zoals vroeger. De rolluiken van vandaag hebben een modern design en kan je perfect doen passen bij de kleur van je gevel en het schrijnwerk.

Twijfel je nog of rolluiken voor jouw woning de beste optie zijn? Rovana zet graag alle voordelen nog eens op een rijtje.

Automatisch in het donker

Lichte slapers, ouders met jonge kinderen en mensen met vaste nachtdienst weten wel waarom. Rolluiken sluiten alle licht buiten en maken het ook overdag volledig donker in huis. Dat is meteen het eerste en meest logische voordeel.

Bij Rovana kan je zelf kiezen hoe je je rolluiken bedient. De kleinere kunnen perfect manueel, maar voor de grote variant raden we toch elektrische of zelfs automatische bediening aan. Zo stel je de rolluiken handig in met een timer voor de hele week. Sommige modellen voelen zelfs aan hoe warm het buiten is en gaan dan vanzelf op en neer.

Dankzij de geruisloze motor van Rovana laat je onze rolluiken trouwens onhoorbaar naar beneden. Zeer handig bij het middagdutje van je kleine spruit, niet?

Rovana biedt een ruime keuze aan rolluikenRolluiken als anti-inbraakmiddel

Maar heb je er ook al aan gedacht hoeveel veiliger rolluiken zijn? Zelfs al is het donker buiten, dan nog kunnen mensen bij je binnen kijken. Of erger nog, bij je binnendringen. Omdat ze in een oogopslag kunnen zien dat er niemand thuis is.

Rolluiken vormen daarom een belangrijk onderdeel van inbraakpreventie. Ook de wijkagent zal je deze raad meegeven. Want hangen er rolluiken voor de ramen, dan doen inbrekers al bijna geen moeite meer.

Een buffer voor warmte en geluid

Ten derde zijn rolluiken ook een duurzame investering, want ze houden geluid én koude buitenshuis. Of de rust en warmte binnen, het is maar hoe je het bekijkt.

De lamellen zijn robuust genoeg om hinderlijk straatlawaai tegen te houden. Een extra buffer die vooral langs een drukke steenweg of in een stadscentrum welgekomen is. Diezelfde isolerende factor geldt zeker ook voor het klimaat in huis, winter én zomer.

Kies voor rolluiken van RovanaRolluiken: de extraatjes

Rovana biedt nog een paar extraatjes aan, zodat je helemaal gewonnen bent.

Laat je toch graag nog wat daglicht binnen? Dan kan dat subtiel met onze geperforeerde lamellen. Door de spleetjes onderaan het rolluik kan je zo veilig door de verduisterde kamer bewegen. Hoeveel licht er precies binnenvalt, kies je volledig zelf.

En wat dacht je van een voorzetrolluik op zonne-energie? Dankzij een flinterdun zonnepaneel bovenop de rolkast, hoef je zo zelfs geen elektriciteit meer te verbruiken.

Tot slot nog deze tip: kies je voor een geïntegreerd vliegenraam, dan kan je je kamer een hele dag zorgeloos verluchten. Geen gedoe meer, want alles zit netjes verwerkt in de rolluikkast. Superhandig toch?

Bekijk hier ons volledige gamma:

Heb je nog vragen? Contacteer ons gerust en vraag een vrijblijvende offerte aan. Of maak een afspraak en dan komen wij gratis langs bij je thuis met advies.