Raamdecoratie geschikt voor je badkamer

Raamdecoratie geschikt voor je badkamer

Op zoek naar geschikte raamdecoratie voor je badkamer? Dan laat je je best goed informeren want niet elke raamdecoratie is zomaar geschikt voor vochtige ruimtes. Meer weten? Lees dan zeker verder in dit blogbericht.

Ben je ook benieuwd naar de nieuwe trends in raamdecoratie? Je bent van harte welkom op ons opendeurweekend van 27 tot en met 29 september in onze showroom. In samenwerking met Decoline organiseren we dan een infosessie waarbij je kennis maakt met alle nieuwe trends voor volgend jaar. Schrijf je tijdig in want de plaatsen zijn beperkt!

Raamdecoratie in de badkamer

Je badkamerraam verdient bijzondere aandacht bij de keuze van de juiste raamdecoratie. Deze ruimte heeft namelijk heel specifieke eisen. Het raam moet voldoende licht doorlaten zonder aan privacy in te boeten. Want uiteraard wil je geen inkijk van buitenaf in je badkamer.

Tegelijkertijd kies je voor een materiaal dat geschikt is voor een vochtige ruimte. Een badkamer moet goed bestand zijn tegen dampen en condensatie, je raamdecoratie bijgevolg ook. Gelukkig zijn er voldoende materialen beschikbaar die heel geschikt zijn voor je badkamer. We geven je graag een overzicht.

Welke raamdecoratie is geschikt?

Het spreekt voor zich dat stoffen die makkelijk vocht absorberen minder geschikt zijn voor een badkamer. Hier worden best materialen gebruikt die vochtbestendig zijn en makkelijk afwasbaar.

  • Plisségordijnen en dupligordijnen zijn een ideale keuze voor de badkamer. Ze kunnen perfect op maat van het raam worden afgewerkt en laten geen inkijk Wil je niet het hele raam bedekken, dan kan je er ook voor kiezen om het gordijn enkel op de onderkant van het raam aan te brengen. Zo bescherm je je badkamer van inkijk terwijl er toch maximaal licht in kan vallen. Afhankelijk van de keuze van stof zijn ze trouwens ook goed lichtdoorlatend. En de stof is makkelijk af te wassen.
  • Maar ook rolgordijnen kunnen prima in de badkamer worden gebruikt. Ook hier is je privacy gegarandeerd, al laten de stoffen vaak iets minder licht door. Ze zijn iets gevoeliger voor vocht dus best even opletten wanneer je ze oprolt terwijl ze nog vochtig zijn. Er zou dan lichte schimmelvorming kunnen ontstaan. Rolgordijnen zorgen wel voor een strak resultaat!
  • Jaloezieën en vlinderjaloezieën in aluminium en in kunststof zijn ook populair als raamdecoratie voor in de badkamer. Logisch, want ze zijn heel vochtbestendig en bijzonder onderhoudsvriendelijk. Door de jaloezie te kantelen kan je inkijk van buitenaf verhinderen en toch volop zon binnenhalen. Het gebroken licht door een jaloezie zorgt bovendien voor een bijzondere sfeer!
  • Heb je in de badkamer een dakraam dan vind je bij ons verschillende types Velux raamdecoratie, geschikt voor vochtige ruimtes.

Natuurlijk zijn er nog tal van mogelijkheden in raamdecoratie geschikt voor je badkamer. Wil je de beste opties voor jouw badkamer graag eens bespreken? Of ontvang je graag een gratis offerte op maat? Neem dan vandaag nog contact met ons op!

Opendeurweekend van 27 tot en met 29 september

Bekijk je ons aanbod graag eens in onze showroom? Op 27, 28 en 29 september houden we een opendeurdeurweekend. Je kan er dan kennis komen maken met ons gamma raamdecoratie, maar uiteraard stellen we onze andere producten ook graag aan je voor.

Om 14h organiseren we een vrijblijvende infosessie in samenwerking met Decoline. Je leert er alles over de nieuwste trends in raamdecoratie. Zo doe je meteen inspiratie op voor de beste raamdecoratie geschikt voor je badkamer.