Laat natuurlijk daglicht binnen

Laat meer natuurlijk daglicht binnen

Natuurlijk daglicht bepaalt in grote mate het leefcomfort in je woning. Zeker nu de dagen killer worden moeten we er alles aan doen om maximaal van het zonlicht te genieten. Maar hoe laat je meer natuurlijk daglicht binnen? We vertellen je er graag meer over in dit blogbericht.

Het belang van daglicht

We onderschatten vaak hoe belangrijk daglicht is. Te weinig natuurlijk licht kan een negatieve invloed hebben op onze mentale en fysieke gezondheid. Maar ook onze slaap en productiviteit kunnen lijden onder te weinig daglicht. Daarom is het belangrijk om niet alleen thuis, maar ook op kantoor aandacht voor natuurlijke lichtinval te hebben.

We willen je bij Rovana graag enkele tips geven waarmee je meer natuurlijk daglicht in je woning binnenlaat. Wil je er nog meer over weten, neem dan zeker contact met ons op. Wij bekijken samen met jou de mogelijkheden om het wooncomfort in jouw huis te verhogen.

Tips voor meer natuurlijk licht in huis

In de lente, zomer en vroege herfst krijgen we zonder problemen onze nodige portie zon waaruit we voldoende energie kunnen halen. Op zo’n momenten is het zelfs zinvol om zonwering te gebruiken die de temperatuur in huis onder controle houdt en oververhitting tegen gaat.

Maar wanneer de zon zich minder toont hebben we er alle belang bij om zoveel mogelijk daglicht in onze woning binnen te laten. Daarom geven we je graag 5 belangrijke tips:

  1. Haal meer licht in huis met een vide. Steeds meer huizen voorzien een vide in het ontwerp. Dat geeft niet alleen een gevoel van ruimte, je haalt er ook een pak meer daglicht mee in huis. De hoge ramen in de vide verspreiden het licht beter over de ruimte. Rovana heeft voor elke raampartij een oplossing op maat. Dat geldt ook voor het voorzien van de geschikte raamdecoratie voor grote raampartijen.
  2. Installeer een dakraam of lichtkoepel. Dakramen vangen doorgaans meer zonlicht dan verticale ramen. In de zomer kies je daarom best voor dakraam zonwering. In de winter zorg je vooral voor een veel lichtere leefruimte. Maar ook met een lichttunnel kan je daglicht brengen in donkere ruimtes. Bekijk daarom zeker onze zonwering voor koepels.
  3. Hou je vensterbanken Inderdaad, wie de vensterbank aankleedt met planten en andere ornamenten maakt het oppervlak van het raam dat zonlicht doorlaat een heel stuk kleiner.
  4. Kies voor de beste raamdecoratie. Zo kan je bijvoorbeeld jaloezieën op maat laten installeren. Die dienen in de zomer als bescherming tegen de zon en met een simpele draai aan de lamellen kan je er ook maximaal licht mee binnenhalen.
  5. Hou de kleuren in je interieur licht. Terwijl donkere tinten het zonlicht eerder zullen absorberen gaan lichte kleuren de stralen reflecteren. Zo krijg je niet alleen meer licht in huis, je zal ook meer ruimtegevoel creëren.

Meer weten over natuurlijk daglicht binnenlaten? Neem vrijblijvend contact op voor professioneel advies en een aanbod op maat.