Waarop letten bij een knikarmscherm?

Nu de nazomer lonkt, blijft het aangenaam om buiten te vertoeven met bescherming tegen de zon. Een zonwering met knikarm zorgt voor een vermindering van fel zonlicht en reduceert de warmte voor een aangenaam buitenklimaat op je terras. Wij geven alvast enkele tips.

HET CONCEPT VAN EEN KNIKARMSCHERM

Wanneer je aan zonwering denkt, zou het best kunnen dat je verwacht dat deze automatisch ook met een knikarm is uitgerust maar dat is niet altijd zo. Er zijn zonneschermen op de markt die ook zonder knikarm werken. Om optimaal te genieten van jouw terras, is een knikarmscherm de ideale oplossing.

Een knikarm zorgt voor het in- en uitvouwen van een zonnescherm. Er zijn twee soorten op de markt. Een 2-buis knikarmscherm is ideaal voor zonneschermen met een maximale breedte van 5 meter en bestaat uit twee armen die aan de buitenkant van het scherm worden bevestigd. Een 3-buis knikarmscherm is een aanrader voor grotere oppervlakten van maximaal 16 meter breed waarbij het zonnescherm bevestigd wordt met minimum drie en maximum zes armen. Hoe groter het scherm, hoe meer knikarmen er nodig zijn.

STABIELE WERKING

Een zonnescherm wordt aan de muur bevestigd. Als de zon wat lager zit, is het handig om voldoende schaduw te genereren terwijl er een maximale vrije doorloopruimte beschikbaar blijft op het terras of balkon. Bovendien beschikt de constructie over ingebouwde veren en kabels waarbij er een vloeiende beweging in horizontale richting ontstaat. Bij het opvouwen verdwijnen de knikarmen in de behuizing die aan de gevel is bevestigd. Wie kiest voor een knikarmscherm van Rovana mag rekenen op een sterke, betrouwbare constructie die jouw terras functioneel en esthetisch naar een hoger niveau tilt.

MONTAGE VAN EEN KNIKARMSCHERM

Als je overweegt om een knikarmscherm te installeren, is het belangrijk om niet over één nacht ijs te gaan. Allereerst is de inspectie van de gevel noodzakelijk. Een stevige verankering in de muur is immers essentieel om een veilige constructie te garanderen.

Het is af te raden om de montage zelf uit te voeren. Door de oppervlakte van het scherm en het gewicht vraagt het een zware fysieke inspanning en deskundigheid. De professionele plaatsing door een vakman van Rovana is een must en vormt een belangrijk onderdeel in de levensduur en stabiliteit van het product.

DE PRO’S EN CONTRA’S VAN EEN KNIKARMSCHERM

De vrije doorloop op het terras is de grootste troef. Dankzij een bijna horizontale positionering van het zonnescherm ontstaat er een maximaal schaduwoppervlak waardoor je optimaal kunt genieten van de buitenruimte. Het doekoppervlak zit weggewerkt in een cassette waardoor er een visueel evenwicht ontstaat. De knikarmschermen van Rovana worden op maat gemaakt waarbij je optioneel kunt kiezen voor een volledige automatisatie.

Een zonnescherm vraagt een regelmatige reiniging. Wanneer je over een kleinere tuin beschikt, neemt het wel wat ruimte in beslag. Wie vindt dat het moderne karakter van een knikarmscherm niet zo goed past bij een klassieke woning, kan bij Rovana rekenen op een uitgebreid gamma aan oplossingen op maat.

KEUZE UIT EEN GAMMA BEHUIZINGEN BIJ ROVANA

We bieden verschillende behuizingen aan die tegemoetkomen aan elk woningtype:

VOLOP GENIETEN IN DE SCHADUW

Genieten van het buitenleven met optimaal comfort? Het kan! Rovana is al 85 jaar specialist in zonweringen, terrasoverkappingen, raamdecoratie, rolluiken, muggenramen, … Wij weten dus wat er nodig is om optimaal te genieten van de ideale mix tussen zon en schaduw.

Wens je professioneel advies over oplossingen om te relaxen in de schaduw? Stuur dan een mail naar info@rovana.be, vul het contactformulier in of bel naar 053 83 25 04. Wij staan steeds klaar om je bij te staan met professioneel advies én een gratis vrijblijvende offerte.