Kies voor een muggenraam op maat en hou insecten buiten

Kies voor een muggenraam op maat en hou insecten buiten

Iedereen heeft wel eens een nacht die grondig verstoord wordt door een zoemende mug in de slaapkamer. Of een vlieg rond je hoofd terwijl je rustig aan tafel zit. In feite zijn die ongemakken eenvoudig te vermijden met een muggenraam op maat.

Waarom een muggenraam op maat laten plaatsen?

In de handel vind je gemakkelijk muggenramen in verschillende standaard afmetingen. Al dan niet van goede kwaliteit. Maar in realiteit sluiten die voorgemaakte muggenramen je raamopening niet helemaal af. En dan heb je er in feite niet zo veel aan. De kleinste doorgang is voldoende voor sommige insecten om toch binnen te komen in huis.

Wil je echt een insectenvrije woning dan kies je voor een muggenraam of hor op maat. Daarmee sluit je iedere mogelijk opening hermetisch af en blijf je verlost van die storende muggen in de kamer. Zo’n hor is trouwens ook een heel ecologische oplossing tegen insecten. Je hoeft geen giftige insecticiden meer te gebruiken in huis. Dat is goed voor het milieu én voor jouw gezondheid!

Welke soorten muggenramen bestaan er?

Een op maat gemaakte hor is uiteraard in alle mogelijke afmetingen leverbaar. Maar er zijn wel verschillende types muggenramen op de markt die jouw keuze zullen bepalen:

  • Een vast muggenraam: dit is het meest voorkomende type hor. Het muggenraam wordt precies op de afmetingen van jouw raam gemaakt. Met klemmen is het snel te plaatsen en ook snel te verwijderen.
  • Raamrolhorren worden erg discreet op het raam aangebracht. Zoals de naam het al zelf zegt: heb je het muggenraam niet nodig – bijvoorbeeld in de winter – dan rol je het gewoon weg. Het voordeel daarbij is dat het muggengaas minder aan alle weersomstandigheden wordt blootgesteld en dus beter beschermd is.
  • Muggendeuren: bij ons kan je ook terecht voor op maat gemaakte muggendeuren. Wij bieden zowel schuifdeuren, vouwdeuren als vliegendeuren aan. Zo krijgen insecten geen kans om langs de deur of het schuifraam in huis te komen.

Ook voor Velux

Bij ons kan je eveneens terecht voor het plaatsen van je Velux muggenraam. Met die insectenwering geniet je ook via je dakraam van frisse lucht terwijl insecten geen kans krijgen.

Een Velux muggenraam op maat kan je vergelijken met rolhorren op een klassiek raam. In een aluminium kader die rond je raamopening wordt geplaatst voorzien we een glasfiber gaas dat je makkelijk kan in- en uitrollen. Heb je de hor niet nodig dan zit hij discreet opgeborgen in de aluminium cassette. Dankzij de op maat gemaakte kader vinden insecten geen enkele opening om door de hor heen te dringen. Zo houd je alle comfort van een Velux dakraam, winter en zomer.

Voor ieder raam en iedere deur bestaat er wel een oplossing op maat om muggen en andere insecten buiten te houden. Wij werken enkel en alleen met de beste merken en onze specialisten staan steeds voor je klaar. Ben je op zoek naar de beste oplossing voor een muggenvrij huis? Neem dan zeker contact met ons op voor advies en een vrijblijvende offerte. Rovana wenst je alvast een muggenloze nacht toe.