Kies ik voor een zonwering of terrasoverkapping?

Je hebt een leuk terras, maar soms is het er net iets té zonnig en zou je liever even verpozen in de schaduw? Met een zonwering of terrasoverkapping van Rovana hou je een zonnepauze wanneer het jou uitkomt. Om een doordachte keuze te maken, zetten we in deze blog alvast de voor- en nadelen op een rijtje.

GEDOSEERD ZONLICHT

Hoewel een dosis vitamine D tijdens het zonnebaden welkom is, kan een overdaad aan UVB-straling schadelijk zijn voor onze huid. Te veel zonlicht verbrandt de huid en verhoogt het risico op huidziekten. Bovendien kan het onaangenaam zijn om in de volle zon te zitten.

Gelukkig zijn er oplossingen die een overdaad aan zonlicht en warmte doseren. De juiste zonwering aan de binnen- of buitenkant of een terrasoverkapping, al dan niet in het verlengde van je woning, zorgt voor extra comfort.

Kiezen voor een efficiënte zonwering

Met een zonwering aan de buitenkant van je woning kan je het zonlicht en de zonnewarmte zelf regelen. Een zonwering absorbeert en reflecteert een deel van de zonnestralen, zonder dat de warmte onder de zonwering terechtkomt.

Met de zonweringen van Rovana kies je voor superieure kwaliteit en een nauwkeurige afwerking. De corrosievaste aluminiumprofielen en roestvrije onderdelen staan garant voor een lange levensduur. Bovendien kun je jouw zonwering personaliseren met optionele ledverlichting of verwarming en heb je de keuze uit een modern of klassiek design.

Een al dan niet geautomatiseerde zonwering zorgt voor schaduw en een aangename temperatuur. Een zonwering vormt een goedkopere oplossing dan een terrasoverkapping. Bovendien wordt een grote oppervlakte overschaduwd en garandeer je een vrije doorloop zonder steunpalen op je terras.

Kiezen voor een functionele terrasoverkapping

Een terrasoverkapping vormt dan weer de perfecte oplossing voor elk seizoen en garandeert een maximale lichtinval op het terras. Kies je voor een terrasoverkapping om het zonlicht te filteren, dan creëer je meteen ook een tuinkamer waar het tot ’s avonds laat aangenaam vertoeven is.

Aanpalend aan je woning kan een terrasoverkapping bijvoorbeeld een buitenkeuken herbergen, terwijl je het vrijstaand kan inrichten als wellnessruimte met jacuzzi.

Terrasoverkappingen worden volledig op maat gemaakt. Je hebt de keuze uit een lamellendak, een vouwdak of een glasdak. Indien gewenst kan een terrasoverkapping fungeren als een pergola door de plaatsing van glaswanden. Om één van onze tevreden klanten te citeren: “Met het comfort die onze terrasoverkapping van Rovana ons biedt, hadden we al veel vroeger de keuze moeten maken!”.

Voor ieders budget

De prijs van zonweringen en terrasoverkappingen hangt sterk af van de gekozen materialen, de afmetingen, extra opties,… Nadat onze specialisten jouw terras ter plaatste komen opmeten, maken we een offerte op maat. Zo zoeken we samen naar de beste oplossing binnen jouw budget.

Ook graag genieten van de zon zonder zorgen?

Dan ben je bij Rovana aan het juiste adres! Als specialist in zonweringen, terrasoverkappingen, raamdecoratie, rolluiken, muggenramen,… bieden wij reeds 85 jaar oplossingen op maat van onze klanten. Neem zeker een kijkje op onze website www.rovana.be

Wens je professioneel advies over oplossingen om te relaxen in de schaduw? Stuur dan een mail naar info@rovana.be, vul het contactformulier in of bel naar 053 83 25 04. Je kunt er rekenen op professioneel advies én een gratis vrijblijvende offerte. Laat de zon geen spelbreker zijn maar geniet volop van de voordelen van een kwalitatieve zonwering of terrasoverkapping op maat!