Interieurtips voor een gezellige en hippe thuis

Heb je een nieuwe thuis gevonden of ben je net verhuisd? Of raak je wat uitgekeken op jouw interieur en wil je aanknopen met de nieuwste trends? Dan ben je waarschijnlijk op zoek naar elementen die een gezellige sfeer in je huis creëren. Een hippe woonkamer met een modern design en opvallende meubelen is altijd een streling voor het oog. De interieurmagazines staan er bol van dus waarom zou je het zelf eens niet proberen? Wij geven je alvast enkele tips.

Een interieur ‘uit de boekjes’

Planten geven een leuke twist en brengen tegelijkertijd rust in je interieur. Heb je geen groene vingers, dan hoef je niet te panikeren. Je kunt kiezen uit een waaier aan kamerplanten die geen dagelijks onderhoud vereisen. Toch liever geen planten in huis? Ga dan voor een afbeelding van planten in stickervorm of een xl-behang van een prachtig bos en haal zo de natuur naar binnen.

Het kleurenpalet voor grote oppervlakken zoals muren en plafonds vraagt vaak een neutrale aanblik in combinatie met een accentmuur van patronen en kleuren. Voor een cosy sfeer, kies je voor kussens en plaids met zachte materialen en texturen.

Een huis dat er aantrekkelijk uitziet, vraagt ook opruim- en organisatie skills. Durf dus vaarwel te zeggen aan spullen die je niet meer nodig hebt. Door wat nog bruikbaar is aan de kringwinkel te schenken, draag je bij aan een duurzame omgeving.

Snuister ook eens door interieurmagazines. Vind je het interieur van vrienden de max? Maak dan geen kopie maar kies voor een eigen stijl met een online moodboard of interieurfoto’s op sociale media. Zo krijg je een duidelijk beeld van wat jij echt mooi vindt!

Vergeet bovendien niet om de ramen aan te kleden. Dit maakt immers deel uit van het totaalplaatje en decoreert de hele ruimte. Bovendien is raamdecoratie bijzonder functioneel om het daglicht te filteren of om de kamer te verduisteren.

Functionele en sfeervolle raamdecoratie

Naast de praktische voordelen van raamdecoratie zorgt een juiste keuze qua kleur en materialen voor een esthetisch evenwicht in jouw interieur. Raamdecoratie ziet er vandaag niet alleen hip uit maar is bijzonder functioneel. Het verduisterende en energiebesparende karakter regelt de temperatuur en zorgt voor een aangenaam binnenklimaat. Wie inkijk wil vermijden, kan dankzij raamdecoratie de privacy garanderen en het risico op inbraak verminderen. Daarnaast gaat raamdecoratie de verkleuring van jouw meubelen tegen.

De keuze is groot en gaat van shutters tot rolgordijnen. Die laatste behoren tot de top 3 van de meest gekochte raamdecoraties. Hierbij heb je de keuze tussen gewone rolgordijnen of duo rolgordijnen.

Een strakke look met rolgordijnen

Rolgordijnen zijn vaak een standaardkeuze als raamdecoratie. Het scala aan kleuren, beschikbare patronen en de variatie in transparantie zorgt voor een perfecte match met jouw interieur. Rolgordijnen bieden de perfecte oplossing om een kamer te verduisteren, inkijk te vermijden en licht naar wens door te laten.

Een rolgordijn is gemakkelijk te bedienen en schoon te maken. Het geeft bovendien cachet aan je woning en zorgt voor een strakke aanblik langs beide zijden.

Veelzijdige toepassing met duo rolgordijnen

Duo rolgordijnen vormen de perfecte combinatie tussen licht en donker dankzij de twee gordijnlagen die elkaar afwisselen. De ene laag is transparant en de andere laag is ondoorzichtig waardoor je de lichtinval zelf onder controle hebt. Zo kun je kiezen voor een open, halfopen of gesloten gordijn wanneer jij dat wenst. Deze flexibele toepassing van raamdecoratie zorgt voor meer of minder privacy, zonwering of juist verduistering,…

Met een (duo) rolgordijn van Rovana loopt het op rolletjes

Wens je meer informatie over rolgordijnen, duo rolgordijnen of één van onze andere Rovana producten? Geef ons een seintje via info@rovana.be of telefoneer naar 053 83 25 04. Wij komen graag bij je langs voor een offerte.