Horizontale jaloezieën: de tijdloze klassieker

horizontale jaloezieën Rovana

Je twijfelt hoe je nu het best je ramen aankleedt. Aandachtig -en terecht- overloop je alle opties: ga je voor rolgordijnen, paneelgordijnen of reepgordijnen? Of misschien toch iets anders dan stoffen raamdecoratie? Wat dacht je dan van deze klassiekers die het nog steeds geweldig doen in elk interieur: horizontale jaloezieën.

horizontale jaloezieën keuken RovanaTijdloos en veelzijdig

Jaloezieën of lamellengordijnen passen werkelijk overal, in elke kamer. Want ze zijn tijdloos en toch stijlvol. Ze doen het dus uitstekend bij elk type van meubilair en design in huis.

Hun absolute gebruiksgemak? In één tel draai je alle lamellen tegelijk om dankzij het eenvoudige kantelsysteem. Zo regel je zelf gemakkelijk de lichtinval, het uitzicht naar buiten en natuurlijk ook de mate waarin iemand bij jou binnenkijken kan.

Praktisch en chic

We zeiden overal in huis en dat menen we vrij letterlijk. Horizontale jaloezieën zijn namelijk de beste optie voor je badkamer. Toch als je ze in het aluminium neemt. Ze laten zich bovendien gemakkelijk afwassen en zijn in een mum weer klaar voor gebruik.

Maar je kan ook kiezen voor de uitvoering in hout. Dan stralen jouw jaloezieën niet alleen warmte, maar ook een zeker elan uit. Op die manier oogt jouw woonkamer of kantoor toch net dat tikkeltje chiquer.

horizontale jaloezieën keukenraam RovanaJaloezieën met karakter

Nog een voordeel aan onze horizontale jaloezieën is dat je ze in uiteenlopende kleuren kan verkrijgen. Van de meest neutrale tint tot net hele opvallende. Neem nu bijvoorbeeld intens zwart voor een intieme sfeer in huis. Of een zacht pastel dat perfect bij de zetelkussens past.

Je kan zelfs spelen met meerdere kleuren tegelijk. Kies een accentkleur voor de onderste lamellen en creëer zo een border die zorgt voor karakter in huis. Of wissel twee kleuren af voor een speelse toets in de kinderkamer.

In het lang en in het breed

Tot slot geven we graag nog wat cijfers mee. Want als je raamdecoratie uitkiest, speelt ook de afmeting een grote rol. Geen zorgen, want met horizontale jaloezieën kan je echt alle kanten uit. In de breedte tot zelfs 400 cm, wat ze zeker geschikt maken voor grote ramen.

De lamellen zelf kunnen ook variëren: van 16 mm tot 70 mm breed. Hoe smaller de lamel, hoe meer rust je brengt in huis en hoe subtieler de lichtinval. Kies je eerder voor breed, dan valt de jaloezie meteen op en oogt jouw kamer vooral stoer.

Ben je overtuigd? Neem dan vlug een kijkje in ons aanbod horizontale jaloezieën.

Heb je nog vragen? Contacteer ons gerust en vraag een vrijblijvende offerte aan. Of maak een afspraak en dan komen wij gratis langs bij je thuis met interieuradvies.