Geniet ook in de lente van je terras of balkon

Het is lente, de dagen worden langer en geregeld kan je al eens profiteren van mooi weer. Tijd dus om naar buiten te gaan en volop te genieten van je terras of balkon. Wij geven je graag enkele tips.

Haal de borstel boven

Sla bij de lenteschoonmaak je terras niet over. Schrob al het onkruid weg met een onkruidbezem en vergeet de wortels niet. Met een aangepast product krijg je ook de groene aanslag op de stenen weg. Gebruik je dit product, dan breng je geen schade toe aan planten of nuttige insecten. Uiteraard kan ook je terrasmeubilair een poetsbeurt gebruiken, zeker als het buitenstond in de winter.

Zorg voor groen

De lente, dat is ook voor planten en bloemen een mooie tijd. Zet dus de plantenbakken weer buiten en maak je terras of balkon groen. Wil je ook in de zomer van bloemen buiten genieten, plant dan tot eind mei de zomerbloeiende bollen. Denk ook aan je keuken en zet enkele kruidenplanten buiten. Die zijn niet alleen lekker, ze ogen ook mooi.

Hou het warm

De lente lokt ons naar buiten, maar kan best ook fris zijn. Het zou echter jammer zijn dat je daarom weer naar binnen trekt. Met wat verwarming kan jouw terras of balkon een heel aangename plek zijn, ook als het wat frisser is. Een simpel dekentje kan al helpen. Maar je kan ook kiezen uit een ruim aanbod losse verwarmingselementen voor buiten. En nog handiger is dat je verwarming integreert in je terrasoverkapping, bijvoorbeeld in je pergola.

Doe die klusjes nu

De muur een likje verf geven, een loszittende tegel vastzetten, eindelijk die houten vloer (laten) leggen,… De lente is hét uitgelezen moment om de klusjes aan je terras of balkon eindelijk uit te voeren. Waarom? Ten eerste heb je geen last van de kou, wat wel het geval kan zijn als je in de winter buiten klust. En ten tweede sta je aan het begin van het buitenseizoen. Je profiteert met andere woorden nog lang van jouw opgewaardeerd terras of balkon.

Laat het licht schijnen

“Het wordt donker, laten we naar binnen gaan”, zo eindigt een gezellig moment op terras wel eens als de duisternis invalt. Maar dat is helemaal niet nodig. Met vaste verlichting, tafellampen, lichtslingers of zelfs kaarsen kan je het licht én gezellig maken. En ga je helemaal voor de handige én sfeervolle oplossing, kies dan voor verlichting die geïntegreerd is in je terrasoverkapping.

Wil jij ook eindeloos genieten van jouw terras of balkon? Ga voor kwalitatieve terrasoverkapping en jouw terras of balkon wordt een verlengstuk van je huis. Contacteer ons gerust voor meer info.