Gemoedsrust & gebruiksgemak dankzij automatisering

Je bent met de auto op weg en merkt dat er een stralende zon vanachter de wolken verschijnt maar je bent thuis vergeten om je rolluiken naar beneden te laten? Of je wil straks thuiskomen in een lekker koel huis? Geen probleem! Vandaag kun je met je smartphone of tablet de Rovana zonweringen, rolluiken,… bedienen vanop afstand.

Automatisering is de trend

De term domotica raakt stilaan ingeburgerd en is de verzamelnaam voor alle geautomatiseerde installaties en functies die vanop een afstand bediend kunnen worden. De automatisering van elementen in je woning wint dan ook aan belang. Een waaier aan producten van Rovana zoals zonweringen, rolluiken, raamdecoratie en garagepoorten kunnen vandaag geautomatiseerd worden. Daarnaast kan ook verlichting en verwarming behoren tot de huisautomatisering.

De voor- en nadelen van automatisering

Bij automatisering wordt menselijke arbeid vervangen door computergestuurde handelingen. Dit vormt meteen het grootste voordeel want zo geniet je van meer comfort en meer controle over de functionaliteiten in en rond je woning. Bovendien creëert het gemoedsrust doordat je kan controleren wat er bij je thuis gebeurt als je er niet bent.

Daarnaast hangt er ook vaak een prijskaartje vast aan automatisering. Sommige systemen zijn vrij duur en tijdrovend om te installeren. Daarom gebruikt Rovana het Somfy Smarthome systeem dat kwalitatief en betaalbaar is. Kiezen voor een centraal systeem is sowieso een aanrader om te vermijden dat de communicatie stroef verloopt tussen verschillende systemen.

Zorgeloos gebruiksgemak

Een zonwering handmatig oprollen om hem wanneer de zon na een kwartier terug doorbreekt opnieuw te moeten uitrollen, is vrij vervelend, zeker wanneer dit frequent gebeurt. Ingebouwde sensoren zijn de oplossing om optimaal te genieten van het comfort van een zonwering. Deze slimme sensoren merken de weersveranderingen zelf op en reageren volautomatisch volgens de ingestelde wensen. Zo past de zonwering zich autonoom aan naargelang de weersomstandigheden en hoef je je geen zorgen te maken wanneer er plots een storm opsteekt.

Door de wind… maar vooral door de juiste sensor

Wie kiest voor een zonwering van Rovana kan een of meerdere compacte weersensoren laten installeren. Dankzij een combinatie van sensoren ontstaat er een mini-weerstation dat weersafhankelijke sturing mogelijk maakt.

  • Een zon- en windsensor

Deze meet de windsnelheid en rolt automatisch op bij te harde wind, ook wanneer de zon volop schijnt. Daarnaast rolt de zonwering dankzij de sensor uit of op volgens de gedetecteerde lichtintensiteit.

  • Een regensensor

Bij de eerste druppels regen voorkomt de sensor dat je zonwering nat wordt. Dankzij de geïntegreerde thermometer sluit de zonwering bovendien ook bij sneeuwval.

Een waaier aan bedieningsmogelijkheden

Voor het bedienen van jouw geautomatiseerde Rovana producten, kun je kiezen voor een klassieke schakelaar die je zelf bedient. Daarnaast staat een afstandsbediening garant voor meer bewegingsvrijheid en is het zelfs mogelijk om met een druk op de knop een voorgeprogrammeerd scenario te activeren. Het Somfy Smarthome systeem kan gemakkelijk van op afstand bediend worden via jouw smartphone of een ander toestel met toegang tot het internet.

Meer dan ooit, heeft onze slogan “Rovana doet het wéér”

Gezien de door de regering aangekondigde maatregelen en ervan overtuigd dat iedereen een belangrijke rol speelt tegen de Covid-19, hebben wij besloten om vele werven te moeten annuleren. Onze commerciële dienst blijft wel ter beschikking voor eventuele vragen voor nieuwe projecten.

Waarom gebruik je deze periode niet om na te denken over toekomstige aanpassingen in en rond jouw woning of tuin? Wij nodigen jou uit om ons jouw vragen door te sturen via mail, eventueel met foto’s en of afmetingen. Wij zullen dit met genoegen spoedig terugkoppelen.

Laten we elkaar steunen, zodat deze moeilijke periode zo snel mogelijk achter ons ligt.
Wij luisteren naar jou! Via 053/83 25 04 of info@rovana.be.

Het Rovana-team, meer dan ooit jouw partner!