Duurzaam wonen doe je met zonwering

 

screen Openline

Energiebesparing is doorslaggevend wil je duurzaam wonen. Buitenzonwering draagt bij tot een lager energieverbruik en heeft dus sterke ecologische troeven.

Voorkom oververhitting

Woningen zijn steeds beter geïsoleerd. Dat is positief, maar zorgt er ook voor dat de warmte langer binnen blijft. Zonwering is dan een duurzame oplossing. De zonnestralen worden niet alleen tegengehouden, maar ook gereflecteerd. Zo kan je de binnentemperatuur met enkele graden doen dalen. Kies je bovendien voor automatisering, dan kan je de warmte optimaal buitenhouden door je zonwering af te stemmen op het ritme van de zon. Zonwering is dan ook een ideaal middel om oververhitting te voorkomen.

Duurzaam alternatief voor airco

Zonneschermen of verticale screens vormen ook een uitstekend duurzaam alternatief voor airco. Door de binnentemperatuur onder controle te houden met zonwering is airco in veel gevallen overbodig. En wil je toch af en toe de airco gebruiken, dan kan je dankzij zonwering heel wat besparen omdat je de airco minder vaak gebruikt.

Energieneutraal wonen

Energieneutrale woningen en passiefhuizen voldoen aan de strengste normen op vlak van energiebesparing. Ze groeperen dan ook de meest efficiënte technieken op vlak van duurzaamheid. Geen wonder dat ook zonwering deel uitmaakt van veel energieneutrale woningen. Door de warmte buiten te houden, blijft de binnentemperatuur op peil zonder dat energieverslindende koelingstechnieken nodig zijn.

Duurzaam product

De duurzaamheid van zonwering uit zich niet alleen in het terugdringen van de energiebehoefte van een gezin. Ook het gebruik van duurzame materialen en een kwalitatieve productie zorgen voor een ecologisch voordeel. Op die manier gaat de zonwering immers langer mee. Er is dus minder snel een nieuw product nodig en dat leidt tot een daling van materiaalgebruik, energieverbruik bij de productie en transport.

Interesse in zonwering van topkwaliteit? Bekijk ons aanbod en contacteer ons gerust voor meer info.