Buitenleven: onze tips voor een geslaagd tuinfeest

Tips voor een geslaagd tuinfeest

De zomer is het ideale moment voor het heerlijke buitenleven. Het is ook de perfecte tijd voor een party in de tuin. Met onze tips voor een geslaagd tuinfeest maak je er voor al je gasten een onvergetelijk evenement van. Lees er alles over in deze blogpost.

We willen je meteen ook laten weten dat we er zelf even tussenuit gaan van 20 juli tot en met 11 augustus.

Tips voor een geslaagd tuinfeest

Zomerse dagen moeten gevierd worden. En hoe kan dat beter dan met enkele gasten erbij op een geslaagd tuinfeest. Met onze ultieme tips zit de sfeer goed en kan jouw tuinfeest niet mislukken!

Maak het je gasten comfortabel!

Je gasten moeten buiten even comfortabel zitten als dat ze binnen zouden doen. Zorg voor gemakkelijke stoelen met gezellige kussens om zalig tegen te leunen of comfortabel op te zitten. Er zijn zelfs hele loungesets te koop of te huur voor een heel relaxte party. Hou ook enkele warme dekentjes achter de hand voor wanneer het ’s avonds begint af te koelen. Dan houd je het voor iedereen langer gezellig. Of gebruik terrasverwarmers of verlichting onder je zonnescherm of terrasoverkapping. Die zorgen niet alleen voor warmte, maar geven ook dat extra gezellig gevoel.

Hou vervelende insecten op afstand

Je kan ongedierte op afstand houden met citronellakaarsen en wespenvallen. Veel mensen hebben schrik van wespen en een wespensteek is bijzonder pijnlijk. Wespen kunnen je tuinfeest dus aardig verstoren. Ook muggen zijn vaak ongewenste gasten, maar met een paar eenvoudige ingrepen ban je ze van je feestje. Koop een paar flesjes antimuggenlotion of steek een muggenwerend middel in het stopcontact. Binnen houd je de beestjes permanent buiten met je muggenramen op maat.

Bespaar op energiekosten

Voor buitenlampen, een elektrische barbecue en muziek heb je natuurlijk energie nodig. Zorg dat je genoeg stopcontacten in de tuin hebt. Dan kan je alles tegelijk gebruiken. Omdat je in de zomer zowel binnen als buiten energie verbruikt is het goed om te bekijken hoe de energiekosten kunnen dalen. Kies bijvoorbeeld voor LED-verlichting. In onze showroom vind je verschillende soorten zonnewering en terrasoverkapping met ingebouwde LED-verlichting.

We gaan er zelf even tussenuit

Van 20 juli tot en met 11 augustus gaan we er zelf even tussenuit. In die periode kan je uiteraard op onze website ons uitgebreid productenaanbod bekijken. Vanaf 12 augustus staan we weer helemaal klaar voor jou. Rovana wenst je alvast een heerlijke zomer toe vol geslaagde tuinfeesten en buitenleven!